bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Babka z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, szybkie ciasto z owocami. Zamiast malin możemy użyć dowolnych owoców i w dowolnych proporcjach.

Babka z malinami

Składniki:

Babka z malinami

Ciasto

Sposób przygotowania:

Babka z malinami

ETAP 1:

Babka z malinami
Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

ETAP 2:

Babka z malinami
Stopniowo dodajemy po jednym jajku i cały czas ucieramy.

Stopniowo dodajemy po jednym jajku i cały czas ucieramy.

ETAP 3:

Babka z malinami
Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy.

Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy.

ETAP 4:

Babka z malinami
Na sam koniec dajemy jogurt naturalny i delikatnie mieszamy.

Na sam koniec dajemy jogurt naturalny i delikatnie mieszamy.

ETAP 5:

Babka z malinami
Ciasto rozsmarowujemy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm.

Ciasto rozsmarowujemy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm.

ETAP 6:

Babka z malinami
Na cieście rozkładamy równomiernie maliny.

Na cieście rozkładamy równomiernie maliny i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180 stopni..

ETAP 7:

Babka z malinami
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.