Sposób przygotowania:
Babka na zimno z malinamiETAP 1:
Galaretkę rubinową rozpuścić według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Zimno przelać do formy silikonowej na babkę i powrzucać w nią maliny.
Schować formę do lodówki żeby galaretka stężała. Galaretkę cytrynową z odrobiną żółtego barwnika i malinową z odrobiną różowego rozpuścić każdą oddzielnie w 200 ml gorącej wody. Wystudzić.
Każdą wymieszać z jednym serkiem waniliowym i jedną łyżką jogurtu. Odstawiłam do lodówki by zgęstniały.
Gdy zaczęły tężeć, wyłożyć je na stężałą już galaretkę rubinową. Kłaść na przemian łyżkę żółtej masy i łyżkę różowej.
Na masie ułożyć biszkopty i schłodzić w lodówce. Galaretkę agrestową rozpuścić w 200 ml gorącej wody i wystudzić.
Zimną galaretkę wymieszać z 180 g jogurtu naturalnego o odrobiną zielonego barwnika. Masę wylać na poprzednie warstwy i ułożyć na niej herbatniki. Galaretkę truskawkową z pianką rozpuścić w 1,5 szkl. gorącej wody, wystudzić i wylać na ciasto.
Ponownie schłodzić w lodówce przez co najmniej kilka godzin. Gdy babka będzie sztywna można zdjąć ostrożnie formę i podać.
SylaUla