Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana
Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce lub zmielić w maszynce do mięsa. Boczek, kiełbasę i cebulę drobno pokroić. Boczek podsmażyć, dodać pokrojoną kiełbasę i cebulę, smażyć do zeszklenia się cebuli.
Do startych ziemniaków dodać ostudzony boczek z kiełbasą i cebulą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć do formy.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni orzez godzinę.
Do startych ziemniaków dodać ostudzony boczek z kiełbasą i cebulą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć do formy.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni orzez godzinę.