Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Babka ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie to jest smaczne, proste i łatwe do zrobienia. Składniki do zrobienia są dostępne w każdej kuchni.

Babka ziemniaczana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka ziemniaczana

 

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczana
Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce lub zmielić w maszynce do mięsa. Boczek, kiełbasę i cebulę drobno pokroić. Boczek podsmażyć, dodać pokrojoną kiełbasę i cebulę, smażyć do zeszklenia się cebuli.

Do startych ziemniaków dodać ostudzony boczek z kiełbasą i cebulą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć do formy.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni orzez godzinę.
Babka ziemniaczana
Obrane i starte ziemniaki do zapiekanki.
Babka ziemniaczana
Drobno pokrojony chudy boczek surowy lub wędzony.
Babka ziemniaczana
Podsmażona kiełbasa, boczek i cebula do ostudzenia..
Babka ziemniaczana
Wymieszane składniki: ziemniaki, podsmażony boczek, kiełbasa i cebula, mąką, jajka i przyprawy.