Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana z boczkiem
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Odstawiamy na ok. 10 minut. W tym czasie przygotowujemy boczek i cebule - kroimy je w kostkę, podsmażamy na patelni, odstawiamy do wystudzenia.
Ziemniaki odciskamy z nadmiaru wody. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę, boczek i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Masę ziemniaczaną przelewamy do natłuszczonej blachy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C. Pieczemy przez ok. 90 minut.
Babkę można ogrzewać na patelni (w tej wersji lubię ja najbardziej).
Ziemniaki odciskamy z nadmiaru wody. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę, boczek i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Masę ziemniaczaną przelewamy do natłuszczonej blachy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C. Pieczemy przez ok. 90 minut.
Babkę można ogrzewać na patelni (w tej wersji lubię ja najbardziej).