Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana z cebulą
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać do ziemniaków. Czosnek przecisnąć przez praskę. Następnie wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość porządnie wymieszać.
Blaszkę wysmarować olej i wlać masę ziemniaczaną. Piec 1,5 godziny w temperaturze około 180 - 200 stopni.
Następnie przygotowujemy sos pieczarkowy. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Pieczarki pokroić w małe ćwiarteczki i dodać do cebuli. Podsmażyć. Wlać wodę, wymieszaną ze śmietaną i mąką.
Całość wymieszać i poddusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Blaszkę wysmarować olej i wlać masę ziemniaczaną. Piec 1,5 godziny w temperaturze około 180 - 200 stopni.
Następnie przygotowujemy sos pieczarkowy. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Pieczarki pokroić w małe ćwiarteczki i dodać do cebuli. Podsmażyć. Wlać wodę, wymieszaną ze śmietaną i mąką.
Całość wymieszać i poddusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.