Sposób przygotowania:
Bagietka maślana zapieczona :
Rozetrzeć z solą ( na miazgę) czosnek . Zrobić pastę z masła, serka topionego , czosnku i natki pietruszki i doprawić do smaku solą jeśli trzeba .
Bagietkę ponacinać tak by się nie rozpadła .W nacięcia włożyć po łyżeczce pasty maślano-serowej . Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego do 200 * C piekarnika . Zapiekać 20minut ( po 15 minutach rozchylić folię )
Podawać w towarzystwie sałat, pomidorów lub grillowanych mięs .
Bagietkę ponacinać tak by się nie rozpadła .W nacięcia włożyć po łyżeczce pasty maślano-serowej . Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego do 200 * C piekarnika . Zapiekać 20minut ( po 15 minutach rozchylić folię )
Podawać w towarzystwie sałat, pomidorów lub grillowanych mięs .
Sarenka
luna
Babciagramolka
Maślanych gotowych jeszcze nie widziałam - ja kupuję te bagietki w prywatnej piekarni - mają fantastyczne pieczywo. A te gotowe też czasem kupuję i dokładam w wycięcia masełka czosnowego lub ser bo one takie więcej oszczędnościowe sa .
zewa
msewka