Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Doskonała przekąska .Można podawać samą lub jako dodatek do różnych dań. Doskonała przekąska .Można podawać samą lub jako dodatek do dań.

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :

Składniki:

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :

 

  • 1 wąska bagietka ( taka długości ok. 30 cm )
  • 7-8 łyżeczek masła
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra ( lub roztarty z solą ząbek czosnku )

 

Sposób przygotowania:

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :
Masło utrzeć z rozkruszoną mini kostką czosnkową lub utartym czosnkiem .Bagietkę naciąć na ukos w 7-8 miejscach tak by nie przeciąć bułki do końca .W każde nacięcie włożyć łyżeczkę masła czosnkowego . Docisnąć do siebie kawałki bułki by się skleiły. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 5 minut ( trzeba pilnować aż masło się roztopi i wsiąknie w bagietkę a wierzch się lekko zarumieni i zrobi chrupiący