zussska

zussska

Kucharz
[Przepisów: 4]

Bagietki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo łatwy sposób na smaczną przekąskę.

Bagietki nadziewane

Składniki:

Bagietki nadziewane

 

  • bułka pszenna (dobra będzie bagietka lub bułka wrocławska)
  • pieczarki [250 g]
  • kukurydza konserwowa [2 łyżki]
  • papryka [200 g]
  • ser żółty [4 plastry]
  • cebula [40 g]
  • sól (do smaku)
  • olej rzepakowy [2 łyżki]

Sposób przygotowania:

Bagietki nadziewane
Bułkę kroimy na pół i wydrążamy środek.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju na złoty kolor. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w kosteczkę i kukurydzę.
Posypujemy do smaku solą i podsmażamy na małym ogniu aż wyparuje woda.
Wydrążoną bułkę wykładamy plasterkami sera żółtego i nadziewamy warzywami.
Podpiekamy w piekarniku pięć minut i podajemy.
Świetnie pasuje do tego sos czosnkowy.

Smacznego :)

Tagi:

sery ser