szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Bajgle z pstragiem wędzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne przekąski z bajgli i wędzonego pstrąga

Bajgle z pstragiem wędzonym

Składniki:

Bajgle z pstragiem wędzonym

 

  • 2 bułki bajgle
  • 150 g kremowego serka
  • 150 g wędzonego pstrąga
  • 1/4 cebulai
  • sok z cytryny,
  • pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

Bajgle z pstragiem wędzonym
Pieprz (1 łyżeczkę) roztłuc w moździerzu.Bajgle przekroic na połówki i przypiec lekko w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(ok 5 minut) .Twarożek rozsmarować na każdej z połowek bajgla, pstrąga pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na plasterki.Ułożyć na połowkach bajgli, skropić sokiem z cytryny i posypać zmiażdżonym ,kolorowym pieprzem, złożyć razem.

Tagi:

pstrąg