Sposób przygotowania:
Szynka z jajkiem w galarecie
Jajka wkładamy do zimnej wody i dotujemy na twardo ok 10min. studzimy w zimnej wodzie, obieramy i kroimy dowolnie na ćwiartki, potem ćwiartki w poprzek czy połówki (zależy jak będą pasować do pojemniczków).
Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie i odstawiamy do przestygnięcia. Do małych pojemniczków (ja miałam po serkach) wkładamy trochę groszku i pokrojonej drobno marchewki oraz pokrojone jajko.
Wlewamy trochę tężejącego bulionu i odstawiamy w chłodne miejsce.
Plastry szynki kroimy w szersze i węższe paski, zwijamy w ruloniki i układamy w pojemniczkach.
Zalewamy resztą galaretki. Odstawiamy do zastygnięcia. Dekorujemy natką pietruszki.
Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie i odstawiamy do przestygnięcia. Do małych pojemniczków (ja miałam po serkach) wkładamy trochę groszku i pokrojonej drobno marchewki oraz pokrojone jajko.
Wlewamy trochę tężejącego bulionu i odstawiamy w chłodne miejsce.
Plastry szynki kroimy w szersze i węższe paski, zwijamy w ruloniki i układamy w pojemniczkach.
Zalewamy resztą galaretki. Odstawiamy do zastygnięcia. Dekorujemy natką pietruszki.