Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Bananowe batoniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i zdrowe batoniki bananowo owsiane. Idealne dla małych niejadków. Miękkie i można zabrać ze sobą.

Bananowe batoniki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bananowe batoniki

 

Sposób przygotowania:

Bananowe batoniki
Do miseczki wkładamy obrane ze skórki banany. Widelcem rozdrabniamy na gładką papkę. Dodajemy płatki owsiane i jęczmienne oraz rodzynki. Mieszamy. Dodajemy serek homogenizowany i starta na tarce czekoladę.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wykładany do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia (albo silikonowa).

Pieczemy około 15 minut w 180stopniach. Studzimy i kroimy na batoniki.
Bananowe batoniki
Smaczne i zdrowe batoniki bananowo owsiane