Sposób przygotowania:
Kokosowy pudding chia z owocami tropikalnymi
Mleko krowie rozgrzać i połączyć z mlekiem kokosowym - wymieszać i dosłodzić do smaku domowym cukrem waniliowym.
Do chłodnego mleka wsypać nasiona chia, dokładnie wymieszać i odstawić na pół godz. w temp. pokojowej i za jakiś czas ponownie przemieszać.
Wstawić do lodówki na taki czas, aby nasiona wchłonęły mleko i całość zgęstniała.
Truskawki opłukać, osączyć, odszypułkować i pokroić w dowolne kawałki. Kiwi obrać i pokroić w kawałki podobne do kawałków truskawek. Owoce schłodzić. Pudding kokosowy wymieszać dokładnie i dodać do owoców. Całość zakwasić miąższem ze świeżej marakui.
Do chłodnego mleka wsypać nasiona chia, dokładnie wymieszać i odstawić na pół godz. w temp. pokojowej i za jakiś czas ponownie przemieszać.
Wstawić do lodówki na taki czas, aby nasiona wchłonęły mleko i całość zgęstniała.
Truskawki opłukać, osączyć, odszypułkować i pokroić w dowolne kawałki. Kiwi obrać i pokroić w kawałki podobne do kawałków truskawek. Owoce schłodzić. Pudding kokosowy wymieszać dokładnie i dodać do owoców. Całość zakwasić miąższem ze świeżej marakui.