Sposób przygotowania:
Karmelizowany rabarbar
Umyte i osuszone łodygi rabarbaru pokrój na mniejsze kawałki pod lekkim skosem.
Na suchą patelnię wysyp cukier, kiedy lekko zacznie się rozpuszczać dodaj kawałki rabarbaru i zalej całość kieliszkiem grappy.
W celu połączenia składników delikatnie potrząsaj patelnią , nie mieszaj łyżką!
Kiedy cały płyn wyparuje, a powstały syrop zgęstnieje dopraw go sokiem z cytryny i kardamonem.
Karmelizowany rabarbar podawaj z na ciepło z lodami i bezą.
Na suchą patelnię wysyp cukier, kiedy lekko zacznie się rozpuszczać dodaj kawałki rabarbaru i zalej całość kieliszkiem grappy.
W celu połączenia składników delikatnie potrząsaj patelnią , nie mieszaj łyżką!
Kiedy cały płyn wyparuje, a powstały syrop zgęstnieje dopraw go sokiem z cytryny i kardamonem.
Karmelizowany rabarbar podawaj z na ciepło z lodami i bezą.
SylaUla