Sposób przygotowania:
Ciasteczka francuskie z kiwi
Mrożone ciasto francuskie ułożyć na ręcznikach papierowych i pozostawić na 15 minut, żeby się rozmroziło. Jeśli jest świeże od razu rozwinąć rulon i pokroić w kwadraty. Naśrodku ułożyć na skos plasterki kiwi, aby zachodziły na siebie. Owoce posypać odrobiną cukru waniliowego.
Z obu stron ciasto naciąć w paski równej szerokości i zakładać na zmianę na jodełkę, albo po prostu zklejać na sobie dwa przeciwległe rogi kwadratu. Skleić lekko dociskając.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować gęstą śmietaną albo roztrzepanym jajkiem i upiec na rumiano w piekarniku nagrzanym do 220*C.
Z obu stron ciasto naciąć w paski równej szerokości i zakładać na zmianę na jodełkę, albo po prostu zklejać na sobie dwa przeciwległe rogi kwadratu. Skleić lekko dociskając.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować gęstą śmietaną albo roztrzepanym jajkiem i upiec na rumiano w piekarniku nagrzanym do 220*C.