Sposób przygotowania:
Owsiane batoniki z bananem i polewą z czekolady
Pestki słonecznika, dyni oraz sezam podprażyć na suchej patelni. Dodać rozgniecione widelcem banany, płatki oraz otręby, suszoną żurawinę, sok z cytryny i miód.
Wszystko dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do 2 foremek keksówek wyłożonych papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Piec około 25-30 minut w temp. 180st. Jeszcze ciepłe pokroić na prostokąty. Przestudzić.
Czekoladę stopić na parze z dodatkiem śmietany. Lekko przestudzić i polać batoniki.
Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Wszystko dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do 2 foremek keksówek wyłożonych papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Piec około 25-30 minut w temp. 180st. Jeszcze ciepłe pokroić na prostokąty. Przestudzić.
Czekoladę stopić na parze z dodatkiem śmietany. Lekko przestudzić i polać batoniki.
Odstawić do całkowitego zastygnięcia.