czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Owsiane batoniki z bananem i polewą z czekolady

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zdrowe batoniki bez dodatku mąki i jajek. Można je przechowywać do 3 dni, aczkolwiek ja nie miałam okazji tego sprawdzić, bo batoniki zniknęły w ciągu jednego dnia;))

Owsiane batoniki z bananem i polewą z czekolady

Składniki:

Owsiane batoniki z bananem i polewą z czekolady

 

Sposób przygotowania:

Owsiane batoniki z bananem i polewą z czekolady
Pestki słonecznika, dyni oraz sezam podprażyć na suchej patelni. Dodać rozgniecione widelcem banany, płatki oraz otręby, suszoną żurawinę, sok z cytryny i miód.

Wszystko dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do 2 foremek keksówek wyłożonych papierem do pieczenia lub folią aluminiową.

Piec około 25-30 minut w temp. 180st. Jeszcze ciepłe pokroić na prostokąty. Przestudzić.

Czekoladę stopić na parze z dodatkiem śmietany. Lekko przestudzić i polać batoniki.

Odstawić do całkowitego zastygnięcia.