Sposób przygotowania:
Bananowe placki kukurydziane
Mleko, masło i miód gotujemy w rondelku, następnie dodajemy stopniowo kaszę, ciągle mieszając gotujemy, aż zgęstnieje - odstawiamy do ostygnięcia.Banana kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy. Gdy kasza ostygnie dodajemy żółtko, jogurt, banana i miksujemy. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, połowę dodajemy do masy i miksujemy na małych obrotach. Na koniec łączymy delikatnie pozostałe białko z masą.Smażymy partiami na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem kokosowym z obu stron na złoto. Serek: Twaróg rozdrabniamy w misce, dodajemy serek, jogurt, miód i ekstrakt - dokładnie mieszamy. Przygotowanym serkiem smarujemy placek, następnie układamy plaster pomarańczy i posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Smacznego :)