Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem

Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem

 

  • mąka - niepełna szklanka
  • cukier - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sól - szczypta
  • płatki migdałów - 4 łyżki
  • banan - 1 duża szt.
  • jajko - 1 mała szt.
  • mleko - 0,4 szklanki
  • roztopione masło - 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem
W naczyniu mieszamy suche składniki (mąka , cukier , proszek , sól , migdały). Dodajemy do nich pokrojonego banana. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajko z mlekiem i roztopionym masłem. Mokre składniki dodajemy do suchych i lekko mieszamy - tylko do połączenia składników. Foremki do muffinek ( u mnie jak zawsze silikonowe! ) wypełniamy ciastem ( do ok. 3/4 wysokości ). Pieczemy w temperaturze 190ºC, przez około 25 minut, aż będą ładnie rumiane.Smacznego!
Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem
.Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem