SUPERPRZEPIS

Bananowe pączki

         
ocena: 4/5 głosów: 9
Bananowe pączki Więcej zdjęć (2)

Przepyszne pączki z bananami. Smakują rewelacyjnie i znikają bardzo szybko. Są łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

Bananowe pączki

 

  • 2 duże banany
  • 1 jajko
  • 1,5 -1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Bananowe pączki

Banany:

Bananowe pączki
Banany powinny być dokładnie zblendowane.

Banany zmiksować blenderem na gładką masę.

Ciasto:

Bananowe pączki
Należy dokładnie wymieszać ciasto. Robi się to dość szybko.

Do puree bananowego dodać jajko, mleko i następnie sypkie składniki.
Całość dokładnie wymieszać. Masa powinna być jednolita i gęsta.

Smażenie:

Bananowe pączki
Należy pamiętać o porządnym rozgrzaniu oleju.

Ciasto za pomocą łyżki stołowej wrzucać porcjami na rozgrzany olej. Smażyć obustronnie na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem.