Sposób przygotowania:
Bananowiec
Biszkopt: oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę z 1 łyżką cukru, następnie dodajemy resztę cukru z żółtkami, po jednej łyżce mąki i wszystko razem mieszamy łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy i pieczmy przez ok 35-40 min w tem. 180 C.
Masa bananowa: Margarynę, cukier i banany zmiksować na jednolitą masę, galaretkę rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody, niż ta podana na przepisie i tężejącą wlać do masy z banami. Przełożyć na biszkopt, posypać wiórkami kokosowymi i włożyć na ok 2 godz do lodówki.
Masa bananowa: Margarynę, cukier i banany zmiksować na jednolitą masę, galaretkę rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody, niż ta podana na przepisie i tężejącą wlać do masy z banami. Przełożyć na biszkopt, posypać wiórkami kokosowymi i włożyć na ok 2 godz do lodówki.