Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem i bananami
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, budyń i kakao. Wlewamy olej, wodę i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Wylewamy na blaszkę i pieczemy ok 40 min w 180 stopniach, do tzw suchego patyczka.
Po wystudzeniu ścieramy wierzch, a ciasto przekrawamy na pół.
Śmietanę ubijamy z cukrem i delikatnie wlewamy tężejącą galaretkę. Miksujemy razem przez chwilę.
Na cieście rozsmarowujemy część kremu, układamy banany, pokrywamy kremem i kładziemy drugą warstwę ciasta. Na wierzch dajemy resztę kremu i posypujemy startym wierzchem ciasta.
Po wystudzeniu ścieramy wierzch, a ciasto przekrawamy na pół.
Śmietanę ubijamy z cukrem i delikatnie wlewamy tężejącą galaretkę. Miksujemy razem przez chwilę.
Na cieście rozsmarowujemy część kremu, układamy banany, pokrywamy kremem i kładziemy drugą warstwę ciasta. Na wierzch dajemy resztę kremu i posypujemy startym wierzchem ciasta.