Sposób przygotowania:
Pyszne i sycące ciasto z bananow i owsianki
🔘 Ciasto bananowe: rozgnieciony banan włożyć do odpowiednio dużej miski szklanej, wlać jajka, dodać cynamon, olej, sól i razem dobrze intensywnie wymieszać. Następnie wsypać płatki owsiane i ponownie dobrze wymieszać.
🔘 Na wysmarowaną oliwą patelnię ( z powłoką nieprzywierającą ) ułożyć grube plasty bananów, na wierzchu których rozprowadzić przygotowane ciasto bananowe i wyrównać powierzchnię. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu przez kilka minut, na złoty kolor. Następnie posmarować oliwą talerz ( większy od patelni ), przykryć nim placek i przewrócić patelnie tak, że placek wyląduje w talerzu upieczoną stroną do góry. Teraz zsunąć tylko placek surową stroną na patelnię, przykryć i usmażyć drugą stronę na złoty kolor.
🔘 Na wysmarowaną oliwą patelnię ( z powłoką nieprzywierającą ) ułożyć grube plasty bananów, na wierzchu których rozprowadzić przygotowane ciasto bananowe i wyrównać powierzchnię. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu przez kilka minut, na złoty kolor. Następnie posmarować oliwą talerz ( większy od patelni ), przykryć nim placek i przewrócić patelnie tak, że placek wyląduje w talerzu upieczoną stroną do góry. Teraz zsunąć tylko placek surową stroną na patelnię, przykryć i usmażyć drugą stronę na złoty kolor.