Sposób przygotowania:
Bananowiec bez pieczeniaGalaretki:

Obie galaretki cytrynowe należy rozpuścić w 800 ml wody, a bananową/o smaku owoców tropikalnych w 450 ml.
Masa:

Masło i cukier utrzeć do puszystości i połączyć z porządnie poduszonymi bananami.
Masę schłodzić w lodówce.
(Galaretki powinny mieć temperaturę pokojową i należy wlewać je ostrożnie, ponieważ masło może się zważyć.
Jeśli tak się stanie to całą masę należy przelać do garnka, a następnie energicznie mieszając odrobinę podgrzać - do uzyskania jednolitej konsystencji.)
Ciasto:

Dno tortownicy szczelnie wyłożyć dwiema warstwami ciastek (można też jedną).
Następnie na biszkopty wylać lekko tężejącą masą bananową i całość schłodzić.
Jak masa lekko stężeje - na jej wierzchu ułożyć plasterki banana i zalać delikatnie zastygniętą galaretką bananową/o smaku owoców tropikalnych.
Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Justi2401
Di bloguje
Justi2401 napisał(a):
gusia1000