Sposób przygotowania:
Bananowiec bez pieczenia
1. Tortownicę* wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami.
2. Budynie dokładnie wymieszać w 200 ml nektaru bananowego, aby nie było grudek. Pozostały nektar zagotować z cukrami. Ciągle mieszając zawartość garnka dolewać wymieszane budynie. Mieszać do zagotowania. Gdy masa zgęstnieje zdjąć ją z ognia.
3. Połowę masy (jeszcze gorącej) wylać na biszkopty. Poukładać delicje. Między nie wcisnąć pokrojonego w półplasterki jednego banana. Wlać pozostałą masę, ostudzić i odłożyć do lodówki.
4. Galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzątku. Gdy zaczną tężeć pozostałe dwa banany pokroić w grube plasterki. Banany "wcisnąć" w masę budyniową i wylać tężejącą galaretkę. Deser odłożyć na noc do lodówki do stężenia.
Smacznego!
*średnica tortownicy 26 cm.
2. Budynie dokładnie wymieszać w 200 ml nektaru bananowego, aby nie było grudek. Pozostały nektar zagotować z cukrami. Ciągle mieszając zawartość garnka dolewać wymieszane budynie. Mieszać do zagotowania. Gdy masa zgęstnieje zdjąć ją z ognia.
3. Połowę masy (jeszcze gorącej) wylać na biszkopty. Poukładać delicje. Między nie wcisnąć pokrojonego w półplasterki jednego banana. Wlać pozostałą masę, ostudzić i odłożyć do lodówki.
4. Galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzątku. Gdy zaczną tężeć pozostałe dwa banany pokroić w grube plasterki. Banany "wcisnąć" w masę budyniową i wylać tężejącą galaretkę. Deser odłożyć na noc do lodówki do stężenia.
Smacznego!
*średnica tortownicy 26 cm.