Sposób przygotowania:
Bananowy sernik 2
Galaretkę cytrynową przygotować jak podano na opakowaniu. Odłożyć do lekkiego stężenia. Margarynę utrzeć z żółtkami. Dodać cukier. Banany rozgnieść widelcem. Dodać do masy. Wszystko dokładnie utrzeć. Na koniec dodać tężejącej galaretki i dalej ucierać. Wyłożyć na tortownicę. Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie zrobić masę sernikową. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odczekać aż lekko stężeje. Ser utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Śmietankę 36 proc. schłodzić. Następnie ubić na największych obrotach miksera. Dodać 2 łyżeczki żelatyny przygotowanej jak podano na opakowaniu. Do lekko tężejącej galaretki dodać ser i bitą śmietanę. Wymieszać. Wylać na masę bananową. 1 banana pociąć w plasterki. Wyłożyć na masie sernikowej. Schłodzić przez ponad 1 godzinę w lodówce. Przygotować galaretkę agrestową jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Gdy będzie już lekko stężana wylać na sernik. Schłodzić jeszcze przez godzinę w lodówce. Smacznego.