izek

izek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Banany w cieście

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Banany smażone w cieście są mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach. Można je jeść z cukrem pudrem lub miodem.

Banany w cieście

Składniki:

Banany w cieście

 

  • Banan 2 szt.
  • Mąka pszenna 3/4 szklanki
  • Mleko 1/2 szklanki
  • Jajko 1 szt.
  • Cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki
  • Cukier puder 1 łyżeczka
  • Szczypta soli
  • Proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Banany w cieście
Obrane banany kroimy pod skosem w plasterki bądź dzielimy całego banana na trzy części. W misce mieszamy na gładką masę: mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, szczyptę soli, mleko oraz jajko. Do ciasta wrzucane pokrojone banany i obtaczamy je w cieście. Banany kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony na rumiano.

Tagi:

jajko jajka