Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Banany w cieście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Banany w cieście można posypać cukrem pudrem lub podawać z bitą śmietaną.

Banany w cieście.

Składniki:

Banany w cieście.

 

  • banany 5 szt
  • mąka pszenna 10 dag
  • budyń waniliowy 3 łyżki
  • mleko 1/2 szkl
  • jajko 1 szt
  • żółtko 1 szt
  • cukier 1 łyżka
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • masło do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • cynamon mielony 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Banany w cieście.
Do miski wlać mleko, dodać mąkę pszenną, budyń waniliowy, cukier, jajko, żółtko, cukier waniliowy. Dokładnie zmiksować. Wlać tyle wody aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany, odłożyć na pół godziny. Banany obrać, pokroić na kawałki, zanurzać w cieście i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle.Po usmażeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Tagi:

jajko jajka