Sposób przygotowania:
Banany w kukurydzianym cieście
Przygotowanie jest naprawdę proste. W miseczce mieszam mąkę kukurydzianą, jajko, jogurt i cukier wanilinowy (można użyć również cukru waniliowego z prawdziwą wanilią).
Banana obieram i kroję na grubsze plastry. Następnie maczam go w gęstej masie kukurydzianej. Plasterki smażę na oleju kokosowym z obu stron na złoto (na mniejszym ogniu). Warto po usmażeniu ułożyć nasze plasterki na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Tak przygotowany deser smakuje zarówno "sam", jak i w towarzystwie gałki lodów. Smacznego.
Banana obieram i kroję na grubsze plastry. Następnie maczam go w gęstej masie kukurydzianej. Plasterki smażę na oleju kokosowym z obu stron na złoto (na mniejszym ogniu). Warto po usmażeniu ułożyć nasze plasterki na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Tak przygotowany deser smakuje zarówno "sam", jak i w towarzystwie gałki lodów. Smacznego.