Sposób przygotowania:
Pieczone jabłka z kaszą manną i masłem orzechowym
1. Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy, wsypujemy kaszę mannę i energicznie mieszamy, żeby nie było grudek. Gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia cały czas mieszając. Gęstą kaszę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. Następnie do jeszcze ciepłej dodajemy miód prawdziwy i masło orzechowe i mieszamy do dokładnego połączenia się składników.
2. Umyte i dokładnie osuszone jabłka wydrążamy i napełniamy je kaszą manną. Układamy na blaszce do pieczenia.
3. Jabłka pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Czas pieczenia zależy od tego jak twarde mamy jabłka.
4. Upieczone jabłka podajemy, a ja smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzą 4 porcje.
2. Umyte i dokładnie osuszone jabłka wydrążamy i napełniamy je kaszą manną. Układamy na blaszce do pieczenia.
3. Jabłka pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Czas pieczenia zależy od tego jak twarde mamy jabłka.
4. Upieczone jabłka podajemy, a ja smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzą 4 porcje.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)