Sposób przygotowania:
Bardzo orzechowe babeczkiETAP 1:
Masło i jajka muszą być w temperaturze pokojowej.
Masło utrzeć z cukrem na jasną masę. Dodawać po 1 jajku i mieszać do połączenia. Orzechy zmielić w blenderze.
ETAP 2:
W dwóch partiach dodać do masy maślanej na przemian z jogurtem. Wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do reszty składników i wymieszać. Na koniec dodać orzeszki ziemne i wymieszać łyżką.
ETAP 3:
Foremki wypełnić ciastem do 2/3 wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180. Piec do suchego patyczka, wyjąć ostudzić.
Lukier:
Do miski przesiać cukier puder, dodać wodę i wymieszać na średnio gęsty lukier. Nakładać szpatułką na babeczki i posypać posypką. Smacznego!