Sposób przygotowania:
Muffinki z orzechami włoskimi i syropem klonowymOrzechy:
Orzechy włoskie należy zmielić na drobno.
Masa:
Masło z cukrem rozpuścić i ostudzić.
Jajka połączyć z mlekiem oraz syropem klonowym.
Dodać roztopione masło z cukrem i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Wszystko razem wymieszać do momentu uzyskania jednolitej masy.
Na końcu do ciasta wmieszać uprzednio zmielone orzechy włoskie.
Wypełnanie papilotek:
Formę do pieczenia muffinek wysłać papierowymi papilotkami, które należy napełnić masą do 3/4 ich wysokości.
Pieczenie:
Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Gotowe wyjąć z formy i pozostawić do ostudzenia na kratce.
Dekorowanie:
Białą czekoladę roztopić z dodatkiem mleka.
Polewą udekorować muffinki, a ich wierzch posypać posiekanymi orzechami.
SylaUla