Sposób przygotowania:
Orzechowe muffinki z gruszką i płatkami owsianymi
1. Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, teraz wbijamy kolejno po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy.
Obraną gruszkę kroimy w kosteczkę. Dodajemy gruszkę, orzechy i płatki owsiane, mieszamy za pomocą łyżki.
2. Pieczenie: Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papilotkami.
Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i dokładnie studzimy. Gotowe!
Obraną gruszkę kroimy w kosteczkę. Dodajemy gruszkę, orzechy i płatki owsiane, mieszamy za pomocą łyżki.
2. Pieczenie: Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papilotkami.
Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i dokładnie studzimy. Gotowe!