Sposób przygotowania:
Muffinki z jabłkiem i orzechami
Olej kokosowy rozpuszczamy. Można użyć zwykły olej też.
Jabłka obieramy dwa ścieramy na tarce 2 kroimy w kostkę posypujemy cynamonem i łyżką cukru kokosowego, dodajemy żurawinę mieszamy.
Do miski wsypujemy mąkę płatki jaglane cukier kokosowy 2 łyżki , proszek i sodę
Do drugiej miski wlewamy kefir i olej wbijamy jajka mieszamy ręcznie np trzepaczką.
Do płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy, wymieszane jabłka mieszamy składniki bardzo krótko.
Przygotowaną masą napełniamy foremki silikonowe mi wyszło 8 babeczek .Na górę każdej sypiemy kawałki orzechów włoskich.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 minut i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!!
Jabłka obieramy dwa ścieramy na tarce 2 kroimy w kostkę posypujemy cynamonem i łyżką cukru kokosowego, dodajemy żurawinę mieszamy.
Do miski wsypujemy mąkę płatki jaglane cukier kokosowy 2 łyżki , proszek i sodę
Do drugiej miski wlewamy kefir i olej wbijamy jajka mieszamy ręcznie np trzepaczką.
Do płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy, wymieszane jabłka mieszamy składniki bardzo krótko.
Przygotowaną masą napełniamy foremki silikonowe mi wyszło 8 babeczek .Na górę każdej sypiemy kawałki orzechów włoskich.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 minut i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!!
gusia1000