Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z orzechami i migdałami
Orzechy i migdały siekamy, ale nie za drobno - w muffinkach mają być wyczuwalne wyraźnie cząstki bakalii.
Mąkę przesiewamy przez sito wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, orzechy i migdały. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre: jajka, olej i mleko. Składniki suche i mokre łączymy, mieszamy chwilę.
W formie na muffinki umieszczamy papilotki, wlewamy do nich ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy 20 minut w 200 st.C. Upieczone i ostudzone muffinki dekorujemy bakaliami.
Mąkę przesiewamy przez sito wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, orzechy i migdały. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre: jajka, olej i mleko. Składniki suche i mokre łączymy, mieszamy chwilę.
W formie na muffinki umieszczamy papilotki, wlewamy do nich ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy 20 minut w 200 st.C. Upieczone i ostudzone muffinki dekorujemy bakaliami.