Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony na ostro
Obieramy buraczki, kroimy na ćwierci i wrzucamy do garnka. zalewamy wodą-około 3 litrów. Dodajemy porcję rosołową i gotujemy na wolnym ogniu około godziny. Odławiamy buraczki i doprawiamy na ostro sola, pieprzem i papryką słodką. Warto dodać około 2 łyżek maggi w płynie (lub szczypty suszonej). Wsypujemy około 2 łyżek majeranku.
Na koniec wsypujemy malutka ilość kwasku cytrynowego-po kilka ziarenek póki nie dosmaczymy sobie na lekko kwaskowy.
Kwasek zachowa także żywą barwę naszego barszczyku.
Podajemy na gorąco jako dodatek do krokietów, uszek czy paluszków z kapustą.
Smacznego!
Na koniec wsypujemy malutka ilość kwasku cytrynowego-po kilka ziarenek póki nie dosmaczymy sobie na lekko kwaskowy.
Kwasek zachowa także żywą barwę naszego barszczyku.
Podajemy na gorąco jako dodatek do krokietów, uszek czy paluszków z kapustą.
Smacznego!