MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Barszcz czerwony z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny , zdrowy barszcz czerwony z tartych buraczków z jajkiem.

Barszcz czerwony z jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz czerwony z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z jajkiem
Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Do garnka wlewamy 1,5 l wody , dodajemy starte buraczki, pieprz, sól, kostkę warzywną , majeranek i obrany czosnek.Wszystko mieszamy i gotujemy przez 20 minut.Następnie odstawiamy garnek z ognia i wlewamy sok z połówki cytryny.Na końcu do barszczu dodajemy śmietanę.Jajka gotujemy na twardo z dodatkiem soli, studzimy i obieramy. Na talerz kładziemy pokrojone w ćwiartki jajko i wlewamy gorący barszcz.
Barszcz czerwony z jajkiem
Jajka gotujemy przez 6 minut na twardo z dodatkiem soli.
Barszcz czerwony z jajkiem
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy starte buraczki, sol, pieprz, czosnek , majeranek i kostkę.