misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Barszcz żołnierski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z ziemniakami z wody posypanymi skwarkami...

Barszcz żołnierski

Składniki:

Barszcz żołnierski

 

  • wywar z warzyw 1,5 l
  • buraczki 5 szt
  • wieprzowina bez kości 25 dag
  • cebulę
  • tłuszcz
  • kapusta kwaszona 20 dag
  • śmietana 1/2 szkl
  • mąka 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • kwas burakowy
  • sól
  • kminek
  • majeranek
  • cukier

Sposób przygotowania:

Barszcz żołnierski
Buraczki oczyścić, opłukać, upiec lub ugotować, przestudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Mięso umyć, zemleć, podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą, zalać wywarem, dodać pokrajaną kapust, ugotować. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszana z mąką, buraczkami, kwasem buraczkowym, a także koncentratem pomidorowym, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody posypanymi skwarkami.

Tagi:

beza bezy