Sposób przygotowania:
Batoniki czekoladowe kostka brukowa
1.W garnku o grubym dnie roztopić masło.Dodać do niego miód oraz pokruszoną czekoladę.Podgrzewać na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia składników.Mieszać masę czekoladową aby nie przypalić garnka. 2.Do gotowej masy maślano-czekoladowej wsypać pokruszone herbatniki oraz pianki i alpejskie mleczko.Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. 3.Tak przygotowaną masę wyłożyć do jednorazowej aluminiowej foremki o wymiarach 20 na 20 cm. (można też użyć plastikowego pojemnika kuchennego).Wstawić do lodówki i chłodzić ok. 3 godzin. 4.Gotowy blok podzielić na małe batoniki a następnie oprószyć je cukrem pudrem.
PaniAnia
szewczyk
Natala1210
Evi
Ale czy czekoladowa masa musi byc ostudzona zanim dolozymy pianki ????........
kontakt1982
kuchareczka1
pocztylion2221