SUPERPRZEPIS

Batoniki owsiane wg. Nigelli

  • 1
  • aginaa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Batoniki owsiane wg. Nigelli Więcej zdjęć (5)

pyszne, owsiane batoniki.....

Składniki:

Batoniki owsiane wg. Nigelli

 

 

 

Sposób przygotowania:

Batoniki owsiane wg. Nigelli
W jednej misce mieszamy wszystkie płatki, ziarna, wiórki oraz bakalie. W małym rondelku podgrzewamy mleko. Ciepło mleko wlewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23x33 cm (ja dałam trochę mniejszą i batoniki wyszły za wysokie) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Dokładnie rozprowadzamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 130 stopni na godzinę. Po wystudzeniu kroimy na batoniki.
Batoniki owsiane wg. Nigelli
wszystkie suche składniki mieszamy w 1 misce
Batoniki owsiane wg. Nigelli
podgrzane mleko wlewamy do nasion i mieszamy
Batoniki owsiane wg. Nigelli
masę wylewamy na blaszkę i rozprowadzamy
Batoniki owsiane wg. Nigelli
po upieczeniu, studzimy i kroimy na batoniki

Tagi:

dynia