Sposób przygotowania:
Batoniki twarogowo-biszkoptowe
Zmielić biszkopty na mączkę. Namoczyć rodzynki w gorącej wodzie lub słabej herbacice. Tłusty twaróg śmietankowy (ogrzany do temp. pokojowej) przecisnąć przez praskę i dosłodzić do smaku oraz dodać niewielką ilość pasty waniliowej albo naturalne ziarenka wyskrobane z laski wanilii. Do masy serowej dodać odcedzone rodzynki i mieszając stopniowo dodawać mączkę biszkoptową, aż całość uzyska zwartą konsystencję, jak ciasto na kluski śląskie.
Uformować z masy serowej wałeczki, pokroić na kawałki po kilka cm długości, osłonić folią i wstawić do lodówki.
Kiedy będą już zimne rozpuścić czekoladę i polać batoniki. Udekorować, póki czekolada jeszcze jest płynna. Ponownie schłodzić.
Uformować z masy serowej wałeczki, pokroić na kawałki po kilka cm długości, osłonić folią i wstawić do lodówki.
Kiedy będą już zimne rozpuścić czekoladę i polać batoniki. Udekorować, póki czekolada jeszcze jest płynna. Ponownie schłodzić.
Wiesia G