alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Batoniki bounty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Takie batoniki to bym mogła jest codziennie. Są pyszne i rozpływają się w ustach. Żeby wydobyć ich pełny smak proponuję je wcześniej wyjąć z lodówki.

Batoniki bounty

Składniki:

Batoniki bounty

 

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 ml śmietany kremówki 30%
  • 70 g cukru pudru
  • 70 g masła
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 g czekolady gorzkiej

Sposób przygotowania:

Batoniki bounty
W naczyniu wymieszać wiórki kokosowe z cukrem pudrem. Kremówkę i masło podgrzać aż się masło rozpuści, ciepłe wlać do kokosu i wymieszać. W dłoniach z masy uformować batoniki ( masa się klei ale można uformować).

Ułożyć na tacy, przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki.

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, zanurzyć każdy batonik, przełożyć na tackę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie schłodzić by czekolada zrobiła się twarda.