Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami w sosie z mango
Krewetki pozbawiamy pancerzyków i jelitek.
Mango obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę.
Czosnek i chili drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i chili, wrzucamy krewetki i mango,podsmażamy chwilę, przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem, kolendrą (świeżą lub ziarnami rozgniecionymi w moździerzu). Wlewamy wino, dusimy, aż alkohol częściowo odparuje, a sos się zagęści. Na koniec doprawiamy do smaku, dodajemy masło.
W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
Makaron odcedzamy, wrzucamy do sosu, razem podgrzewamy. Przed podaniem danie posypujemy startym parmezanem.
Mango obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę.
Czosnek i chili drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i chili, wrzucamy krewetki i mango,podsmażamy chwilę, przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem, kolendrą (świeżą lub ziarnami rozgniecionymi w moździerzu). Wlewamy wino, dusimy, aż alkohol częściowo odparuje, a sos się zagęści. Na koniec doprawiamy do smaku, dodajemy masło.
W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
Makaron odcedzamy, wrzucamy do sosu, razem podgrzewamy. Przed podaniem danie posypujemy startym parmezanem.