Sposób przygotowania:
Kapusta Pak choi z wołowinąPrzygotowanie składników
Wołowinę umyć, pokroić w cienkie paseczki.
Kapustę przekroić na 4 części, w przypadku dużych egzemplarzy należy przeciąć ja na więcej kawałków.
Cebulę pokroić w piórka.
Czosnek i imbir zetrzeć na tarce lub pokroić w słupki.
Posiekać szczypior i pokroić w cienkie krążki papryczkę.
Makaron ugotować zgodnie z wytycznymi na opakowaniu.
Smażenie potrawy.
Na rozgrzany olej wrzucić orzechy nerkowca.
Gdy się delikatnie zrumienią dodać cebulę, czosnek i imbir. Smażyć 3 min non stop mieszając. Dorzucić wołowinę i smażyć razem 5 minut, mieszając.
Dorzucić kapustę, chilli i wymieszane składniki sosu. Dodać makaron i smażyć jeszcze 3 minuty ciągle mieszając.
Podawać posypane sezamem i szczypiorkiem