Sposób przygotowania:
Potrawka ryżowa z mango i kurczakiem
Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu,
Filecik z kurczaka czyścimy, płuczemy. Następnie kroimy w paseczki I oprószamy przyprawami.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju na którym smażymy pokrojony filecik.
Smażymy do miękkości filetu.
Do usmażonego filetu dodajemy ugotowany ryż oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem.
Całość przestudzić i połączyć z pokrojonym w cienkie plasterki lub paseczki albo nawet w kostkę mango,posiekaną pietruszką zieloną oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.
Potrawkę przełożyć na półmisek i posypać wiórkami ze skórek z cytryny, ozdobić kawałkami owoców mango.
Filecik z kurczaka czyścimy, płuczemy. Następnie kroimy w paseczki I oprószamy przyprawami.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju na którym smażymy pokrojony filecik.
Smażymy do miękkości filetu.
Do usmażonego filetu dodajemy ugotowany ryż oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem.
Całość przestudzić i połączyć z pokrojonym w cienkie plasterki lub paseczki albo nawet w kostkę mango,posiekaną pietruszką zieloną oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.
Potrawkę przełożyć na półmisek i posypać wiórkami ze skórek z cytryny, ozdobić kawałkami owoców mango.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Justynko.;)