ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Bawarski krem serowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowanie: 10 minut...

Bawarski krem serowy

Składniki:

Bawarski krem serowy

 

  • 375 g dojrzałego camemberta
  • 10 dag miękkiego masła
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1-2 łyżki piwa

Sposób przygotowania:

Bawarski krem serowy
1) Camembert rozgnieść widelcem i dokładnie wymieszać z masłem. 2) Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Szczypiorek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno pokroić. 1 łyżkę szczypiorku pozostawić, a resztę wraz z cebulą dodać do sera i dokładnie wymieszać. 3) Masę serową przyprawić solą, pieprzem, papryką i piwem. Następnie przełożyć do miseczki i posypać resztą szczypiorku.

Tagi:

piwo