BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Bawole oczy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rewelacyjne ciasto robie na kazda prawie impreze!

Bawole oczy. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bawole oczy.

 

  • kakao, 1 szkl. cukru pudru, 1 kostka margaryny, 1 lyzeczka proszku do pieczenia sloiczek dzemu
  • MASA0,5 litra mleka. kasza manna tyle zeby zagotowac na bardzo gesto w mleku
  • margaryny, cukier waniliowy, 5 lyzek cukru pudru, cytryna, oraz biszkopty i czekolada mleczna do dekoracji

Sposób przygotowania:

Bawole oczy.
Make z proszkiem przesiac dodac margaryne zoltka i cukier puder wyrobic z tego ciasto podzielic na dwie czesci piersza wzlozyc na blache posmarowac dzemem do drugiej dodac kakao wyrobic z tego ciasto kule wielkosci orzecha wloskiego i ukladac naciescie upiec w tem. 180 C ok 40 min . ostudzic .kasze zagotowac na mleku z cukrem waniliowym, tak aby byla sztywna ostudzic nastepnie dodac margaryne z cukrem sok z cytryny. Zmiksowac. pruelozyc na upieczone ciasto nastepnie wylozyc biszkopty, czekolade rozpuscic w lyzce mleka udekorowac ciasto, SMACZNEGO!!!
Bawole oczy.
Na tej fotce jest pokazane w wersji z galaretka!
Bawole oczy.
Zrobilam specjalnie na uroczystosc do przedszkola!! Tez smakuje rewelacyjnie!!