kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Beszamel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

beszamel to pyszny dodatek do zapiekanek i lazani

Beszamel Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Beszamel

 

Sposób przygotowania:

Beszamel
W garnku rozpuszczamy masło , później wsypujemy 4 łyżki mąki, mieszamy aż składniki się dokładnie połączą na koniec dodajemy mleko . Gotujemy przez kilka minut mieszając trzepaczką aż do uzyskania jednolitej puszystej masy. Taki sos można urozmaicić przyprawami pieprzem , solą lub gałką muszkatołową . Beszamel swietnie nadaje się do zapiekanek i lazani.
Beszamel
W garnku rozpuszczamy masło później wsypujemy 4 łyżki mąki mieszamy aż składniki się dokładnie połączą na koniec dodajemy mleko