Sposób przygotowania:
Beszamel w naleśniku z pieczarkami
Przygotowujemy ciasto na naleśniki: wsypujemy mąke z solą do miski, dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy. Powoli wlewamy mleko i mieszamy do momentu, aż w cieście nie będzie grudek, dodajemy olej i mieszamy. Beszamel: Masło topimy na patelni, dodajemy mąkę i podsmażamy ok. 2 min., wlewamy mleko i mieszamy do zgęstnienia, dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Szynkę kroimy w paseczki i dodajemy do sosu. Pieczarki kroimy na plasterki i smażymy je na osobnej patelni. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do beszamelu wrzucamy pieczarki i trochę sera. Smażymy naleśniki, na połowie każdego układamy warstwę sosu i sypiemy ją serem, składamy naleśnik na cztery części, posypujemy resztą sera i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na chwilę do zapieczenia.