slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 811]

Bezglutenowe babeczki jogurtowo-kokosowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne babeczki bez glutenu. Babeczki wychodzą delikatne, aromatyczne, mięciutkie. W sam raz do kawki lub herbaty. Polecam

Bezglutenowe babeczki jogurtowo-kokosowe

Składniki:

Bezglutenowe babeczki jogurtowo-kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe babeczki jogurtowo-kokosowe
Masło rozpuszczamy i lekko chłodzimy, przelewamy do miski. Do masła dodajemy jogurt i jajko, miksujemy. Następnie wsypujemy suche składniki i ponownie miksujemy. Foremki do babeczek ustawiamy na blaszce. Przekładamy masę do 5 papilotek. Wkładamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.