Mama niejadka

Mama niejadka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Biszkopciki z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetna mała przekąska dla dzieci na drugie śniadanie, nie tylko dla alergików. Bezglutenowe biszkopciki z rabarbarem.

Biszkopciki z rabarbarem

Składniki:

Biszkopciki z rabarbarem

 

  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżka mąki kokosowej
  • 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • duża szczypta proszku do pieczenia bg
  • rabarbar plasterki co najmniej 1 cm.

Sposób przygotowania:

Biszkopciki z rabarbarem
Jajka umyć i osuszyć. Ubić na pianę z syropem klonowym. Dodać powoli przesiane mąki i dokładnie wymieszać. Wlałam po łyżce ciasta do silikonowej foremki na muffinki (dzięki temu mają kształt).

W środek wkładamy gruby plaster rabarbaru (można wcześniej rabarbar posypać cukrem na ok. godzinę i dopiero do babeczki i nie będzie kwaśny)

Piekłam ok. 7-10 minut w 180 stopniach. Smakują dobrze nawet następnego dnia.