Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciastka z płatkami teff i owocami
Duże kwaśne jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Obrane dojrzałe banany rozgnieść widelcem i dodać do miski z jabłkami.
Dodać płatki, masło orzechowe, słonecznik i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Następnie całość dokładnie wymieszać.
Dłońmi zwilżonymi wodą formować ciastka, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec około 20-25 minut lub do lekkiego zrumienienia.
*jeśli owoce są bardzo soczyste należy dodać nieco więcej płatków
Dodać płatki, masło orzechowe, słonecznik i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Następnie całość dokładnie wymieszać.
Dłońmi zwilżonymi wodą formować ciastka, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec około 20-25 minut lub do lekkiego zrumienienia.
*jeśli owoce są bardzo soczyste należy dodać nieco więcej płatków